top of page
GRAVELBIKING VED HOTEL SKOVLY

HVAD ER GRAVEL...?

Gravelkørsel handler om at komme ud og opleve naturen på  2 hjul, væk fra asfaltvejene, finde grusstierne og få en helt vidunderlig oplevelse. 

 

At køre gravel er en oplevelse man kan få på en gravelbike eller på en mountainbike. 

 

Området omkring Hotel Skovly egner sig til at blive udforsket på en gravelbike.


Fra hotellets parkeringsplads kan du starte dit eventyr - du kan køre mod nord og runde Hammershus, med de mange højdemetre - eller køre mod syd og runde det bornholmske fladland - derudover kan du køre mod midten af Bornholm og opleve det smukke og store Almindingen, hvor du snildt kan køre 70+ km i selve

Almindingen og Paradisbakkerne.

 

Du kan finde alle vores gravel-ture på STRAVA - søg efter Hotel Skovly.

Almindingen_edited.jpg

DEN GRØNNE RING

Den Grønne Ring er et mountain /gravel-spor, der er etableret af DGI og Bornholms Regionskommune i 2010. Sporet kan startes og sluttes ved Hotel Skovly. Sporet er ikke så godt afmærket - men vores gennemkørte ruter ligger som GPX.filer på Hotel Skovlys STRAVA-profil.

Den Grønne Ring trækker dig igennem 25+ km rundt om Rønne. Du kommer til at opleve kørsler gennem nedlagte fabriksområder, op af slalomspor med udsigt over Rønne (billedet), forbi de skønneste strande og via Rønne og Nordskoven, tilbage til Hotel Skovly.

Ønsker du en lidt længere tur - så tag turen mod Arnager, kør ud på den nye bro, nap en fiskefrikadelle på Arnager Røgeri - og kør hjem mod Hotel Skovly langs lufthavnen - på vandsiden...det er en helt utrolig smuk oplevelse...just saying..!

IMG_3990.jpg

STORE VÆRELSER

Vores Hotel Skovly er cykelvenligt - så cykelvenligt at du er velkommen til at tage din cykel med på værelset.

 

Vores værelser og ferielejligheder er så store - at du sagtens kan opbevare hele 2 gravel-bikes eller mountain-bikes.

Vi henstiller dog til at cyklen er rengjort og ikke er fyldt med mudder - og i den forbindelse henviser vi til vores Pusleplads foran receptionen, hvor du kan få vasket cyklen.

Har du behov for reservedele, olie etc - så har vi lidt forskelligt i vores reception

IMG_3644.jpg

NORD MOD HAMMERSHUS

Du starter på vores "Skovly-spor" og kører langs stranden til Hasle - derefter mod Gines Minde og Jons Kapel, hvor den første stigning kommer. Så kommer Vang og Vang Stenbrud hvor du kan smage morgenmaden...! (Stigninger på +16%)
Mod Hammershus af Rute 10 kører du og ved selve Hammershus har du de første 250 hm i benene....!
 

Du krydser på tværs af øen til Rø - finder den nedlagte jernbane - som tager dig til Klemenske - videre mod Nyker - forbi rundkirken og du finder igen den nedlagte jernbane - kører forbi Blykobbe trinbræt, over markvejen - ned af Kulvejen (eller gennem skoven) ned til Hotel Skovly igen....!

Denne herlige og smukke tur har givet dig ca 60 km i benene og skønne 650 hm! Nu er det tid til en Skovly-øl!!!!

Vi har også kørt en kortere tur på 45 km med 400 hm.
Find alle turene på STRAVA - søg efter Hotel Skovly. 

Skærmbillede 2022-01-03 kl. 11.32.28.png

ALMINDINGEN

Små 14 km fra Hotel Skovly finder du Danmarks 3. største skov, Almindingen. Her kører du let 70+ km primært på grus.

Vi plejer at starte vores Almindings-eventyr ved Arboreret. Vi triller op mod Rytterknægten - og starter den lange nedkørsel mod Lilleborg - tager den nedlagte jernbane - og kører derefter øst, vest, nord og syd - for hele tiden at blive inden for skoven....!

Når du når Paradisbakkerne - er du i den yderste del af skoven - og kan vende om - og finde nye veje tilbage til Arboreret - eller tage et smut til Nexø for en frokost.....!

Billedet herunder er fra Ekkodalen - hvor den nye gangbro guider dig forbi sprækkedalen. Gangbroen kan være besøgt af mange gæster - så undgå at køre der i weekenden og i højsæsonen.

Gravel i Ekkodalen.JPG

GRATIS GUIDEDE TURE!

Hver onsdag i juli måned kl. 17.00 bliver der arrangeret gratis guidede gravel-ture på Bornholm. Turene er arrangeret af BCC (Bornholms Cycle Club) i samarbejde med Hotel Skovly - og turene starter og slutter på Hotel Skovly's parkeringsplads. Du får mulighed for at besøge "Jyttes Skov", "Bag lufthavnen", "Møllerens vej", "Banantræet" og andre hemmelige steder på Bornholm. 

Guiderne er lokale bornholmere og turene er gratis.
OBS: Du behøver ikke at holde ferie på Hotel Skovly for at deltage!


Vi slutter af på hotellets store terrasse med en gratis kop kaffe, en Skovly-fadøl eller sodavand.

Hygge efter graveltur.jpg

En trilletur på de smalle dæk !

bottom of page